Szilva

Vitamintartalma nem számottevő, kivéve a B-vitamint. Nagy mennyiségben káliumot, kisebb mennyiségben nátriumot tartalmaz.
Az egyik legjobb természetes vértisztító. Csökkenti a vér koleszterinszintjét, valamint a vérnyomást.

Friss szilva jellemzője magas víztartalom és kevés cukor. 85% víztartalma miatt kiváló szomjoltó hatással rendelkezik.
Jótékony hatással van máj- és vesebetegek diétájában. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat és cinket.

Nagyszerű székletszabályozó, kiváló hashajtó. B-vitaminjának köszönhetően az idegrendszerre és az agyműködésre is jótékony hatással van.
Javítja az immunrendszer ellenálló képességét, véd a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen.

Héjában rengeteg cellulóz van, ami ami jól megmozgatja a beleket, ezért kiválóan alkalmas székrekedés ellen.
Az aszalt szilvának magas a fajlagos rosttartalma és gyümölcscukor tartalma.

Megköti a fölösleges zsírt, így a szervezet nem raktározza el a a fehér szövetekben. A fogyókúrázók körében felkapott gyümölcs.

Alacsony kalóriatartalma miatt nagyobb mennyiségben is fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?