Gazdag A-, B1-, B6- és C-vitaminban.
Erősíti a szervezet védőképességét. A benne lévő ásványi anyagok, pedig a vírusok és baktériumok elleni küzdelemben segítenek.
Antioxidánsai erősítik immunrendszerünket, és csillapítják a különböző gyulladásokat.
Emésztésre is pozitív hatása van a gazdag rosttartalma miatt. Tápanyagtartalma hasonlít a málnáéhoz, de szénhidrát- és növény rost- illetve pektintartalma nagyobb, C-vitamin- és gyümölcssav-tartalma pedig valamivel alacsonyabb.
A legnagyobb különbség íz-, aroma- és színanyagaiban van, dúskál az antioxidáns flavonoidokban.
A levélből készült teát hasmenés ellen, izzasztónak, salaktalanítónak használják. Vércukorszint-csökkentő hatása is ismert.
Főzete gyulladásgátló öblögető, gargarizáló szer szájnyálkahártya- és fogínygyulladás kezelésére, valamint aranyér elleni ülőfürdőhöz.