Licsi

Magas C-vitamin tartalommal rendelkezik. Csekély mennyiségben B1-vitamint tartalmaz. A termésben található még kalcium, foszfor és vas is. Ott, ahol a licsi honos, termését, levelét, kérgét, sőt még a gyökerét is használják gyógyászati célokra.

Kínában gyógyítási célokra is használják, mivel jó hatással van a bélműködésre, húsa fájdalom csillapító hatással rendelkezik.
Rákellenes tulajdonságai vannak. Normalizálja a szívritmust és a vérnyomást. Antioxidáns hatása javítja az immunrendszert, lassítja a szürkehályog kialakulását. Hatásos gyomorégés és gyomorproblémák esetén. segít a bélrendszeri problémákon és megszabadítja a szervezetet a bélférgektől.

Foszforban és magnéziumban gazdag, hozzájárul az egészséges, erős csontok fenntartásához; a réz és a mangán erősíti a törékeny csontokat.
Kiváló C-vitamin forrás. Nincs benne telített zsír és koleszterin sem.
Segít táplálni a bőrt, csökkenti annak zsírosságát, így a pattanások kialakulása kevésbé lesz esélyes.

Vélemény, hozzászólás?