Avagy hogyan hódít, az uborka-szezon?
Melyik zöldség lehet az, amelyik:
• tele van ásványi anyagokkal
• vitalizáló hatása van
• íze csodásan harmonizál édes ízekkel
• klasszikus limonádé alapanyag?
Az uborka
Mielőtt azt gondolnánk, hogy furcsa, egyre gyakrabban találkozunk azzal a jelenséggel, hogy egyes helyeken a limonádét már nem friss citrommal, hanem uborkával készítik. Ez annak köszönhető, hogy az uborkának pontosan ugyanolyan hatásai vannak, mint a citromnak.
Ajánlunk néhány friss, egészséges üdítő italt, melyek tavasztól egészen őszig elkísérhetnek minket, mint frissítő ital:
1. Uborkás víz
Íze kellemes, semlegesen friss. A legtrendibb helyeken kancsóban citromos víz helyett szolgálják fel. Ha otthon szeretnénk egy egészséges nyári hidratáló italt készíteni, tehetünk még bele friss mentalevelet, gyömbért, limeot is akár.
2. Uborkás limonádé
Elkészítése pontosan ugyanazokból a lépésekből áll, mint más citrusos limodénál. Használhatunk mellé akár uborkás édesítő szirupot is.
3. Uborkás koktélok
Szinte az összes koktélt, amelyben van friss gyümölcs, elkészíthetjük uborkával is. De azért sose feledjük el, hogy jóból is megárt a sok., ezért a kísérletezést kezdjük először egy igazán frissítő uborkás limonádéval, hogy megszokjuk a z új „citromot”.