Ez a könnyű és tápláló recept a müzliszeletek ízeit idézi elő. Gyorsan elkészíthető és a zabpehely számos jótékony hatását tapasztalhatjuk meg általa. Tökéletes választás tízóraira vagy uzsonnára, hiszen nem emeli meg a vércukorszintet és hosszútávú energiát biztosít. Gluténmentes és vegetáriánus finomság, amit a gyerekek is szeretni fognak.
Hozzávalók:
- olaj a tepsi kikenéséhez
- 500 ml zabpehely
- 125 ml barna cukor
- fél csésze dió, mogyoró vegyesen
- 2 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál sütőpor
- fél kiskanál só
- 500 ml tej
- 2 tojás
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 2 kiskanál vanília kivonat
180 °C-ra előmelegítjük a sütőt.
Egy nagyobb tálba összekeverjük a száraz anyagokat. A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a tejet és a vanília kivonatot. A két keveréket összedolgozzuk a vajjal. Olajjal kikent tepsibe öntjük és 35-40 perc alatt megsütjük. Megbolondíthatjuk még különböző magvakkal vagy aszalt gyümölcsökkel.