28 napos, 1200 kalóriás étrend és ünnepek utáni 3 napos diéta…
1. Hét |
|
1. nap |
|
Reggeli: | 1 szelet rozskenyér, 1 nagy paprika, 50 g pulykasonka |
Tízórai: | 50 g túró, 2 kivi |
Ebéd: | mustáros grillcsirkemell görög salátával |
Uzsonna: | 1 narancs |
Vacsora: | sajtsaláta (többféle sajt kb. 10-15 dkg, dió, jégsaláta, paradicsom |
2. nap |
|
Reggeli: | 1 magos zsömle, 2 tükörtojás, kígyóuborka |
Tízórai: | 1 alma |
Ebéd: | fokhagymás tonhalsteak, párolt cukkinivel |
Uzsonna: | vaníliás vagy csokis light puding |
Vacsora: | mozzarella paradicsommal (olívaolaj, majoránna, bazsalikom) |
3. nap |
|
Reggeli: | 1 szelet rozskenyér, 40-50 g pulykasonka, kockasajt, paprika |
Tízórai: | almás túrókrém (alma, túró, joghurt, fahéj) |
Ebéd: | pulykanyárs káposztasalátával (pulykamell, hagyma, paprika, cukkini) |
Uzsonna: | olajos magvak (mandula, kesudió, dió) |
Vacsora: | csirkés Cézár-saláta |
4. nap |
|
Reggeli: | mandulás zabpelyhes natúr joghurt |
Tízórai: | 50g túró málnával |
Ebéd: | spenót tükörtojással |
Uzsonna: | barack |
Vacsora: | sült zöldségek |
5. nap |
|
Reggeli: | 2 virsli, mustár, magos barna kenyér |
Tízórai: | csirkemellsonka, paradicsom |
Ebéd: | grillezett sajt párolt brokkolival |
Uzsonna: | egy gyümölcsjoghurt |
Vacsora: | körözött, paprika, 1 szelet magos kenyér |
6. nap |
|
Reggeli: | 2 főtt tojás, 1 teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítós |
Tízórai: | ribizli |
Ebéd: | sajtleves, diétás húsos palacsinta |
Uzsonna: | zöldségek (paprika, uborka, répa) zöld fűszeres kefires mártogatóval |
Vacsora: | 2-3 grillezett virsli tzatzikivel |
7. nap |
|
Reggeli: | 1 szelet magos kenyér, 50 g camembert sajt |
Tízórai: | 2 kivi |
Ebéd: | mustáros csirkecomb, barna rizs, balzsamecetes, grillezett cukkini |
Uzsonna: | 50 g túró málnával |
Vacsora: | tonhalsaláta (tonhalkonzerv, friss salátalevél, paradicsom, olívabogyó, olívaolaj |
2. Hét |
|
8. nap |
|
Reggeli: | magos zsömle, körözöttel, paprikával |
Tízórai: | 50 g málna |
Ebéd: | sóskamártás, főtt burgonya (annak, aki nem diétázik) pikáns fűszerezésű csirkemell |
Uzsonna: | 2 kivi |
Vacsora: | pikáns fűszerezésű csirkemell párolt zöldséggel |
9. nap |
|
Reggeli: | 1 szelet rozs kenyér, 2-3 tükörtojás, kígyóuborka |
Tízórai: | fél marék mandula, kesudió |
Ebéd: | Provance-i pulykasült, párolt lilakáposzta |
Uzsonna: | szójajoghurt |
Vacsora: | cukkinis rántotta |
10. nap |
|
Reggeli: | csirkemellsonka, paradicsom, vajkrém, 1 kifli |
Tízórai: | barackos túrókrém (barack, túró, joghurt, fahéj) |
Ebéd: | bulgurral, szárnyassal rakott karfiol |
Uzsonna: | 1-2 répa |
Vacsora: | szardínia vagy makréla friss fejes salátával |
11. nap |
|
Reggeli: | mandulás zabpelyhes natúr joghurt |
Tízórai: | 1 alma |
Ebéd: | pulykamell sovány sajttal és póréhagymával sütve, uborka saláta, vagy párolt sárgarépa |
Uzsonna: | tormás sonkatekercs, kígyóuborka |
Vacsora: | pirított csirkemáj sült zöldségekkel |
12. nap |
|
Reggeli: | joghurtos zöldséges túró (túró, joghurt, só, bors, hagyma, paradicsom, paprika, uborka) |
Tízórai: | joghurt |
Ebéd: | csirkecomb zabpelyhes bundában, fűszeres túrókrémmel, répa, zeller salátával |
Uzsonna: | sajt-sonkatekercs (sonkaszeletek, majonézes tormával és bele sajt, felcsavarni) retek |
Vacsora: | diós csirkemell, káposztasaláta |
13. nap |
|
Reggeli: | paradicsommal, fokhagymával sült sajt, barna pirítóssal |
Tízórai: | müzlis csoki |
Ebéd: | sonkás rakott brokkoli |
Uzsonna: | 1 alma |
Vacsora: | párolt hal, sárgarépa és pirított kel |
14. nap |
|
Reggeli: | 1 szelet pirítós, 50 g camembert sajt, kaliforniai paprika |
Tízórai: | eper/körte |
Ebéd: | pesztós csirkemell sajttal sült karfiollal |
Uzsonna: | zöldségek (paprika, uborka, répa) zöldfűszeres kefires mártogatóval |
Vacsora: | Camemberes saláta |
3. Hét |
|
15. nap |
|
Reggeli: | sokszínű zöldséges omlett (brokkoli, paradicsom, zöldhagyma, fokhagyma, fűszerek) 1 sz. rozskenyér |
Tízórai: | 50 g túró, málna |
Ebéd: | Zöldséges árpagyöngye fasírt, almás-cékla salátával |
Uzsonna: | brokkolis sonkatekercs |
Vacsora: | cukkinis lecsó |
16. nap |
|
Reggeli: | virsli rásütött sajttal, barna kenyér, paprika |
Tízórai: | 1 alma, sajt, néhány szem dió |
Ebéd: | hagymás sertésmáj, párolt sárgarépa |
Uzsonna: | sonkatekercs, 1 db paradicsom |
Vacsora: | diós csirkemellsaláta (sült csirkemellcsíkok, zeller, salátalevél, majonéz, joghurt, dió, mustár, fűszerek) |
17. nap |
|
Reggeli: | 1 kifli, 2 dl tej |
Tízórai: | barack |
Ebéd: | töltött csirkecomb, kefires saláta |
Uzsonna: | 1-2 répa |
Vacsora: | egyszerű virsli saláta |
18. nap |
|
Reggeli: | 1 kornspitz, 2 tükörtojás alatta pirított pulykamellsonka |
Tízórai: | kivi |
Ebéd: | fokhagymás halszelet, sült zöldség |
Uzsonna: | vaníliás vagy csokis update puding |
Vacsora: | parajpüré rántottával |
19. nap |
|
Reggeli: | 1 szelet rozskenyér, 40-60 g pulykasonka, kockasajt, paprika |
Tízórai: | csirkemellsonka, paradicsom |
Ebéd: | sóban sült csirkecomb, saláta |
Uzsonna: | olajos magvak (mandula, tökmag, mogyoró) |
Vacsora: | majonézes sárgarépa saláta |
20. nap |
|
Reggeli: | 2 főtt tojás, 1 teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítós kenyér |
Tízórai: | gyümölcsjoghurt |
Ebéd: | vajban sült csirkemáj, pirított kellel |
Uzsonna: | sajttekercs, zöldségek (paprika, uborka, répa) |
Vacsora: | szardínia saláta |
21. nap |
|
Reggeli: | 1 szelet magos kenyér, 50 g camembert vagy mozzarella sajt, kaliforniai paprika |
Tízórai: | alma |
Ebéd: | tökfőzelék, csirkemell pörkölttel |
Uzsonna: | 1 gyümölcsjoghurt |
Vacsora: | párolt zöldség virslivel |
4. hét |
|
22. nap |
|
Reggeli: | 1 szelet tönkölykenyér, padlizsán- vagy avokadókrém |
Tízórai: | kivi |
Ebéd: | hagymával sült sertés karaj, jégsaláta, joghurtos, zöldfűszeres mártással |
Uzsonna: | brokkolis sonkatekercs |
Vacsora: | kefires virsli saláta |
23. nap |
|
Reggeli: | mandulás zabpelyhes natúr joghurt |
Tízórai: | sajt, sonka, uborka |
Ebéd: | zabkorpával panírozott csirkecomb (előtte bepácolni olaj vagy joghurt, fokhagyma, zöldfűszerek és tepsiben sütőpapíron kisütni), friss salátával |
Uzsonna: | 1 alma |
Vacsora: | gyümölcssaláta sajttal |
24. nap |
|
Reggeli: | 1 szelet rozskenyér, gombás, hagymás, paprikás omlett |
Tízórai: | sárgarépa |
Ebéd: | roston sült hal diós kéregben grillezett zöldségekkel |
Uzsonna: | joghurt |
Vacsora: | körözöttel töltött paprika |
25. nap |
|
Reggeli: | 1 magos zsömle, camembert sajt, kaliforniai paprika |
Tízórai: | egy gyümölcsjoghurt vagy |
Ebéd: | töltött cukkini |
Uzsonna: | gyümölcsös túrókrém (bármilyen gyümölcs, túró, joghurt, fahéj) |
Vacsora: | gyros salátával |
26. nap |
|
Reggeli: | tükörtojás, magos barna kenyér |
Tízórai: | csirkemell sonka, retek |
Ebéd: | tepsis csirke vele sült zöldségekkel |
Uzsonna: | 1 kivi |
Vacsora: | grillezett mozarella, reteksaláta (retek, sonka vékonyan felcsíkozva, majd összekeverve 1 tubus ligt sajtkrémmel, snidlinggel) |
27. nap |
|
Reggeli: | spárgás szendvics, (vaj, sonka, sajt, főtt spárga, paradicsom) |
Tízórai: | narancs |
Ebéd: | fokhagymás vajban sült tonhalfilé, káposztasaláta |
Uzsonna: | zöldfűszeres kefir |
Vacsora: | göngyölt csirkemell |
28. nap |
|
Reggeli: | 1 szelet magos, sonka, feta sajt, paprika |
Tízórai: | olajos magvak (mandula, kesudió, dió) |
Ebéd: | gombás pulykamell csíkok, fejes saláta, fokhagymás öntettel |
Uzsonna: | túró málnával |
Vacsora: | Frankfurti saláta |
1200 KALÓRIÁS ÉTREND (2 HÉT) |
|
1. hét |
|
1. nap |
|
Reggeli: | 2 dl light őszibaracklé, 40 g gépsonka, fél kifli |
Tízórai: | egy főtt tojás, 100 g alma |
Ebéd: | 2 db sovány húsból gombóc, 2 ek. paradicsomszósszal |
Uzsonna: | 2 dl kefír |
Vacsora: | 150 g grillcsirke, 150 g fejes saláta |
2. nap |
|
Reggeli: | 2,5 dl narancsturmix, 1 db lágytojás, fél kifli |
Tízórai: | 25 g pizzasonka, 1 db hamlett |
Ebéd: | 3 dl becsinált leves, 2 db káposztás palacsinta |
Uzsonna: | 2 dl natúr joghurt |
Vacsora: | 120 g pulykasült, 200 g párolt sárgarépa |
3. nap |
|
Reggeli: | 2 dl tejeskávé édesítővel, 1 dkg sonkaszalámi, fél korpászsemle |
Tízórai: | 100 g alma |
Ebéd: | 2 dl dbableves, 2 db gombával töltött burgonya |
Uzsonna: | tojássaláta, negyed zsemle |
Vacsora: | 80 g körözött, fél kifli, 150 g paradicsom |
4. nap |
|
Reggeli: | 2 dl narancslé, 2,5 dkg sertés párizsi, 1 db kifli |
Tízórai: | 2 dl kefír |
Ebéd: | 200 g erőleves, 150 g teflonban sült csirke, 100 g ananászsaláta |
Uzsonna: | 150 g körte |
Vacsora: | 100 g svéd gombasaláta, 1 db kifli |
5. nap |
|
Reggeli: | 2 dl paradicsomlé, 50 g zalai felvágott, fél zsemle |
Tízórai: | 150 g narancs |
Ebéd: | 200 g karalábéleves, 80 g aprópecsenye, 200 g vegyes zöldség |
Uzsonna: | 50 g mozarella sajt, 150 g alma |
Vacsora: | 200 g rakott karfiol (rizs nélkül) |
6. nap |
|
Reggeli: | 2 dl 1,5%-os tej, 40 g pulykasonka, 50 g retek, fél kifli |
Tízórai: | 1 db főtt tojás, 150 g alma |
Ebéd: | 250 g rácponty, vagy tonhalszelet 2 ek. lecsóval |
Uzsonna: | 1 dl 0%-os gyümölcsjoghurt |
Vacsora: | 150 g natúr hagymás máj, saláta |
7. nap |
|
Reggeli: | 50 g sonkaszalámi, 1 sz. barnakenyér, 1 db paradicsom |
Tízórai: | 2 dl őszilé, 4 dkg óvári köményes sajt |
Ebéd: | húsgombóc-leves, 2 db túrós palacsinta |
Uzsonna: | 150 g alma |
Vacsora: | 250 g párolt vegyes zöldség |
2. hét |
|
1. nap |
|
Reggeli: | 2 dl meggylé, 40 g pulykasonka, fél zsemle |
Tízórai: | 1 db főtt tojás, 100 g alma |
Ebéd: | 2 db töltött káposzta |
Uzsonna: | 2 dl natúr joghurt |
Vacsora: | 150 g grillcsirke, 150 g fejes saláta |
2. nap |
|
Reggeli: | 2 db keménytojás, fél kifli |
Tízórai: | 2 dl paradicsomlé |
Ebéd: | 200 g gyümölcsleves, 250 g gombával töltött csirkecomb |
Uzsonna: | 2 dl kefír |
Vacsora: | 150 g párolt vegyes zöldség, reszelt sajt |
3. nap |
|
Reggeli: | 2 dl narancslé, 40 g gépsonka, 2 dkg barna kenyér |
Tízórai: | 150 g alma |
Ebéd: | 200 g zöldségleves, 80 g natúrszelet, 150 g párolt mexikói saláta |
Uzsonna: | 2 dl natúr joghurt |
Vacsora: | alma-cékla saláta, 2 db főtt tojás |
4. nap |
|
Reggeli: | 2 dl 1,5 %-os tej, 1 ek. müzli |
Tízórai: | 1 db kockasajt |
Ebéd: | 200 g tökfőzelék, 1 db tükörtojás |
Uzsonna: | 2 dl kefír |
Vacsora: | 200 g gyümölcssaláta |
5. nap |
|
Reggeli: | 2 dl kefír, 1 db kifli |
Tízórai: | 100 g alma |
Ebéd: | 150 g natúrszelet, 100 g angolos karfiol |
Uzsonna: | 2 dl gyümölcslé |
Vacsora: | 150 g húsgombóc, 80 g paradicsommártás |
6. nap |
|
Reggeli: | gyümölcsturmix 1,5%-os tejből |
Tízórai: | 150 g alma |
Ebéd: | 100 g grillezett csirkemell, 150 g kelkáposzta-főzelék |
Uzsonna: | 2 dl gyümölcsös joghurt |
Vacsora: | 200 g rakott burgonya, 50 g káposztasaláta |
7. nap |
|
Reggeli: | 2 dl paradicsomlé, 20 g zalai felvágott, fél kifli |
Tízórai: | 1 db kockasajt |
Ebéd: | Sóskamártás 1 db tükörtojás |
Uzsonna: | 150 g alma |
Vacsora: | 200 g grillcsirke, 150 g uborkasaláta |
ÜNNEPEK UTÁNI 3 NAPOS DIÉTA … |
|
1. nap |
|
Reggeli: | zabkása, lenmaggal és fahéjas, reszelt almával |
Tízórai: | egy marék bogyós gyümölcs |
Ebéd: | egy adag spenót főzelék – önmagával sűrítve – egy tojással |
Uzsonna: | egy alma, pár szem korpás keksz |
Vacsora: | egy szelet fokhagymás pirítós |
2. nap |
|
Reggeli: | egy adag gyümölcsturmix |
Tízórai: | egy csésze zöld tea, pár szelet puffasztott búza |
Ebéd: | 15 dkg grillezett tengeri hal bulgurral |
Uzsonna: | egy körte, egy csésze maté tea |
Vacsora: | egy adag görögsaláta |
3. nap |
|
Reggeli: | egy szelet teljes kiőrlésű pirítós csicseriborsókrémmel, egy csésze zöldtea |
Tízórai: | egy pohár élőflórás joghurt, egy körte |
Ebéd: | tonhalas tészta (durum) |
Uzsonna: | egy adag mozzarellás paradicsomsaláta |
Vacsora: | egy adag tökfőzelék – önmagával sűrítve |